Hakkımda

Fotoğrafım
Hayatı yaşanması gerektiği gibi yaşayan; aynı zamanda insan olmanın gerekliliklerini yerine getirebildiğini düşünen biri. Gülümseme ise hiçbir durumda yüzünden eksik etmediği bir davranışı. Mucizeleri bekleyen değil, onların peşinden koşan; mutluluğu ve huzuru yakalamak için elinden gelen her şeyi yapan aynı kişi.

19 Mayıs 2011 Perşembe

/ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Büyümek Vardı /

Sevgili Kaka Kuka beni mimlemiş.  Görünce şaşırmadım mı? Şaşırdım elbette. Blogger’ daki ilk mim cevabım, heyecan mı yaptım acaba :) Yok yok heyecan yapmadım, sevindim benim de bir mim yazım oldu :) Böyle söylediğim için “özeniyor muydun yani” demeyin. Blogumun takip ediliyor olması, okunması ve yorumlanması hoşuma gitmiyor değil hani. Farklı blogları takip etmenin keyfini zaten biliyorsunuz.

Gelelim mim konusuna. Tarihsel devinimde nerede olmak isterdin? Neden orada olmak isterdin? Kimi görmek isterdin?

Düşündüm, düşündüm, verebileceğim ilk cevabın 1881’ e gitmek olduğunu fark ettim. Bu soruya birçok cevap verilebilirdi tabii ki; ama ilk sırada o muhteşem insanın yaşamının kıyısında köşesinde olmak var.  Mustafa Kemal Atatürk’ ü yakından tanımak, onunla birlikte aynı duyguları o zamanda yaşayabilmek isterdim. Onunla birlikte büyüyen; idealistliğini, başarılarını, liderliğini okuyarak ve dinleyerek değil yaşayarak öğrenmiş biri olabilmeyi isterdim. Daha çok sebep yazabilir ve susmayabilirim. Bu yüzden bu kadarı yeterli diye düşünüyorum.


İlkokul sıralarında Sarı Zeybek belgeseli izletilirken gözyaşlarına kapılan minik öğrencilerden biriydim. Sanıyorum ki günün anlam ve önemine en uygun geçmişe dönme isteği bu olurdu benim için.

Ben de sizleri mimliyorum ;)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...