Hakkımda

Fotoğrafım
Hayatı yaşanması gerektiği gibi yaşayan; aynı zamanda insan olmanın gerekliliklerini yerine getirebildiğini düşünen biri. Gülümseme ise hiçbir durumda yüzünden eksik etmediği bir davranışı. Mucizeleri bekleyen değil, onların peşinden koşan; mutluluğu ve huzuru yakalamak için elinden gelen her şeyi yapan aynı kişi.

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Farklı Bir Labirentteyiz

Bilirsiniz, hayat bir labirent gibidir. Girişi ve çıkışı bulunan ve bu iki nokta arasında farklı yolları bir arada tutan ve aynı zamanda bazı yolların kesiştiği bazı yolların çıkmaza girdiği bir labirent.
Bildiğimiz labirentlerden farkı, tek bir doğru yol barındırmıyor oluşudur. ‘Girişten çıkışa uzanan en kısa yol, makbuldür.’ düşüncesini de yalanlar niteliktedir.
Aynı zamanda çok boyutludur bu labirent. Yollarda merdivenler vardır, bazıları ileri bazıları geri yönde. Kimimize geri dönüş olan kimimize ileriye gidiştir.
Hepimizin karşısına farklı seçenekler çıkar. Önceden tahmin edilemeyen ve seçimi ezberden yapılamayan seçenekler bunlar. Seçimlerin ezberden olmayışıdır zaten labirenti çekici kılan.
Bazen dönüp dolaşıp aynı noktaya gelinir labirentte. Aslında aynı noktaya gelinse bile değişen bir şeyler vardır mutlaka.
Zaman zaman ara verilir, duraklanır. Bu esnada mevcut şartlara göre en iyisini yapmak için düşünülür. Düşünmek çözüm getirmiyorsa alternatifler tekrar gözden geçirilir.
Bazen aynı yolda birileriyle karşılaşılır. Bazen ne arkada ne önde hiç kimse yoktur. İkisi de kimi zaman mantıklı gelebileceği gibi kimi zaman mantıksız gelebilir.
Bilirsiniz işte! Hayat bir labirent gibidir. Girişten itibaren başlanan seçimlerin götüreceği ufuklara açılan ve çıkışı görmeden devam edilebilen. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...