Hakkımda

Fotoğrafım
Hayatı yaşanması gerektiği gibi yaşayan; aynı zamanda insan olmanın gerekliliklerini yerine getirebildiğini düşünen biri. Gülümseme ise hiçbir durumda yüzünden eksik etmediği bir davranışı. Mucizeleri bekleyen değil, onların peşinden koşan; mutluluğu ve huzuru yakalamak için elinden gelen her şeyi yapan aynı kişi.

30 Temmuz 2011 Cumartesi

‘Karamsarlık’ Dese Biri

Yazılarımın çoğunda pozitif düşüncelere yer veriyorum, biliyorsunuz. Kendime, çevreme, sizlere güzelliklerden bahsetmeye çalışıyorum. Negatifliği ele alsam bile, sonunu pozitifliğe bağlıyorum. Bu benim yeniden yenilenme şeklim.
Geçmişten dersler çıkararak ilerlemek, not düşülenleri yinelememek, aynı zamanda “her şeye rağmen” diyebilmek… Kendime avazım çıktığı kadar bağırarak söylediklerimi sizlere fısıldamak…
Bu sebeplerden dolayı ‘ılımlı’ idi fısıltıyı niteleyen sıfat. Hatırlatmaktı olumluluğun artılarını sizlere -en başta kendime- ve hayata meydan okumaksa meydan okumaktı yapılacak. Sitem etmeden; başarabilme inatçılığıyla devam etmek.
Blog başlığımdaki ılımlı kelimesinin önüne bir ünlem yerleştirmiştim. Amaç, bütün ara yolları olumlu caddesine çıkarmak olduğu halde; nadiren de olsa olumsuz kavşağından dönmek zorunda olacağımızı hiç çıkarmamıştım aklımdan.
‘Ilımlı’nın hakkını verdiğimi düşündüğüm gibi parantez içindeki ünlemin de hakkını verdiğimi düşünüyorum. Blogum lezzetli bir pasta ise benim gözümde; ünlemin hakkı, pastanın küçük bir dilimi. Kocaman bir bütünün içinde küçücük bir dilimin lafı olmaz aramızda değil mi?
Karamsarlığı üstün tutsak bu yazıda. Karamsar olduğumuz zamanları hatırlasak ve üzüntünün en derinene gitsek. Karamsar olmak iyidir desek. Karamsarlık, dönüp dolaşıp gelinecek hoşluğa ulaşmada gereklidir desek. İnanmaz mısınız sahi?
Karamsarlık o kadar kötü bir şey değildir ki zaten. Her zaman takınılacak bir tavır değildir, orası kesin; ama hiç takınılmayacak kadar da nefret edilesi değildir. Bazen öncekinden daha hırslı olmaya bile yarayabilir. Derinlerden çıkış için bir kilidi açmak gerekiyorsa eğer; anahtarlardan biri karamsarlıktır bazen. Abartmamak şartıyla tabii ki.
Fark ettiniz siz de değil mi? Yine iyimserliğim kendini göstermeye başlıyordu neredeyse. Neyse ki susturacağım şimdi onu; çünkü bugün karamsarlığın günü. Sempatik geliyor bugün bana o. Fazlalaştırmayacağım. Beraberinde yakınmaları, isyanları, çözümsüzlükleri, bahaneleri, mutsuzlukları getirmesin diye. Kararında bir karamsarlık düşüncesi sadece var olan. Yazıya özgü… 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...