Hakkımda

Fotoğrafım
Hayatı yaşanması gerektiği gibi yaşayan; aynı zamanda insan olmanın gerekliliklerini yerine getirebildiğini düşünen biri. Gülümseme ise hiçbir durumda yüzünden eksik etmediği bir davranışı. Mucizeleri bekleyen değil, onların peşinden koşan; mutluluğu ve huzuru yakalamak için elinden gelen her şeyi yapan aynı kişi.

24 Temmuz 2011 Pazar

Ne Alırdınız?

Alternatif 1: Garson gelir, menüyü uzatır. Ya gider ya da başınızda bekler. Özenle hazırlanmış bir menüde gözleriniz gezinirken beraberinizdekilerin ne yiyeceğini veya içeceğini de sorarsınız. Kararınızı verir ve yapmış olduğunuz seçimin siparişini verirsiniz. Sonra bekleme eylemi devreye girer. Bu süre içerisinde genelde sohbet edilir.
Alternatif 2: Garson gelir, ne istediğinizi sorar. Elinde bir menüyle gelmediği için aslında o daha söze başlamadan aklınızdakini söylersiniz. Seçim yapabilmeniz için daha geniş bir menü sunulmamıştır. Bu yüzden fikir edinme aşamasında biraz eksiklik kalır. Yeni bir şey deneme girişiminde bulunmayabilirsiniz. Siparişin gelmesi için devreye giren bekleme süresinde sohbet edilir.  
Alternatif 3: İçeriye girdiniz anda yanınıza gelecek bir garson yoktur. Kasaya doğru gidersiniz ve istediğinizi alır, parasını öder ve geri dönersiniz. Kendi servisinizi kendiniz yaparsınız. Hizmet mutfak aşamasıyla sınırlıdır. Kasa önündeki sırada beklerken, verilen siparişin hazırlanması beklenirken, yemek yerken bol sohbet edilir.  
Alternatif 4: Malzemeleri almak, kullanmak, servise hazır hale getirmek ve sunmak; her şey size kalmıştır. Kullanılacak araç gereçler size ödünç verilir. Onları aldığınız gibi teslim etme sorumluluğunuz vardır. Sizden sonra gelecek kişileri düşünerek hareket etme burada daha fazladır. Hazırlık aşaması diğerlerine göre daha yorucudur; ancak eğlencesi daha bol olabilir.    
Nihai Son: Servisiniz bir şekilde yapılır. Tabağınızdaki yemekler sizin tercihlerinizdir. Onu afiyetle yemek de burun kıvırarak aç kalmak da yine sizin tercihinizdir. Seçimleriniz doğrultusunda genel bir faaliyeti gerçekleştirmek için tüm koşullar sağlanmış durumdadır.
Hayat da biraz böyle değil midir? Birden çok alternatifi bir arada tutan ve isteklerimize göre seçim yapmaya iten ve nihayetinde aynı sona ulaştıran…  
Hangi alternatifi yaşıyor olursanız olun tabağınızdakine razı olmakla mükellefsinizdir. Mızmızlanmadan karnınızı doyurmaya odaklanın ki tabağınızda gözü olan sizden önce kapmasın yemeklerinizi.  
Afiyet olsun ;) 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...