Hakkımda

Fotoğrafım
Hayatı yaşanması gerektiği gibi yaşayan; aynı zamanda insan olmanın gerekliliklerini yerine getirebildiğini düşünen biri. Gülümseme ise hiçbir durumda yüzünden eksik etmediği bir davranışı. Mucizeleri bekleyen değil, onların peşinden koşan; mutluluğu ve huzuru yakalamak için elinden gelen her şeyi yapan aynı kişi.

4 Mart 2012 Pazar

/ Sorularla Boğuşuluyormuş /

Sevgili Firari Yolcu mimlemiş beni, birkaç güzel soru ile. Kendisine teşekkürlerimi iletiyor ve cevaplamaya başlıyorum.

1. Hayatınız filme çekilse adı ne olurdu ve hangi müzikler olurdu?
Adı kesinlikle “Şansın Böylesi” olurdu. Yaşadığım her döneme ait ve pek çok izi anımsatacak nitelikte tek kelime şans sanırım. Unutulması gerekenleri başlatan da, yere göğe sığdırılamayan duyguları tattıran da ondan başkası değil.
Müzikleri konusunda özgünlük aranacak ilk şart olsa da kesinlikle özgünlükle abartıyı birbirine karıştırmaz ve eski alışkanlıklarıma dönebilirdim. Dinlemekten bıkmadığım, içimi aydınlatan ‘bence muhteşem’ tınıları seçerdim. Mesela bazı sahnelerinde Candan Erçetin’ den Gamsız Hayat da olabilirdi, Zuhal Olcay’ dan Yalnızlığım da. Veya sözleri sadece benim için yazılmış ve sadece benim için bestelenmiş bir şey de: Şansıma yenildiğim de oldu, şansımla yendiğimde şeklinde nakaratı olan mesela…

2. Bir şeyleri değiştirme gücünüz olsa neyi değiştirirdiniz?
Çok şeyi değiştirmek isterdim; o yüzden tek bir şey belirtemeyeceğim. Çok şeyi dolaylı yoldan etkileyeceğini bildiğim tek bir şeyi değiştirir miydim, şu an emin değilim. Galiba geçmişe dönüp bakmaz, şu andan sonrasını daha iyi şekillendirebilecek yönde bir güzellik serpiştirirdim ailemin önüne.

3. Sizi en çok etkileyen sinema sahneleri nelerdir?
Çok fazla sahne olabilirdi yazabileceğim; ancak ilk anda aklıma gelen üçü sıralamak istedim. Etkilendiğim, tüylerimin diken diken olduğu, hatta ağladığım çok sahne var.
‘Anestezi’de son sahneler, oğlunun hayata geri dönmesi için kadının kendisini feda etmesi.
‘127 Saat’ te kanyonda kayaların arasına sıkışıp kaldığında durumu yönetmesi.
‘Nefes’ askerin telefon konuşması yaparken karakolun saldırıya uğraması.

4. Yaşadığın şehir bir günlüğüne sana tahsis edilse, boş bırakılsa ne yapardın?
Boş bırakılırsa bir anlamı olur muydu demekten kendimi alamadığım için net bir sonuca varamasam da, ihtiyacım olabilecek her şeyi alır -dükkanların açık olduğunu varsayarak- evimde mutlu mutlu sırıtırdım :) Eve nasıl taşıyacağım konusunda hala soru işaretlerim var tabii. Bu arada eksiğim çok olduğundan bu yolu seçtim; yoksa boş bir şehrin bana ait olma fikri hiç de ilgi çekici değil.

5. Şu sıralar ilgiyle takip ettiğiniz diziler hangileri?
Televizyonla aramın pek iyi olmaması ve bayadır kendisiyle arkadaşlığımıza son vermemizden dolayı zaten dizilere uzak kalmış bulunuyorum. Onun dışında internetten de takip ettiğim bir dizi bulunmamakla beraber film ve müzik iyidir diyorum.

Kimlerin cevaplayıp cevaplamadığını takip edemediğimden dolayı kimseyi mimlemiyorum.
Sevgiyle kalın. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...