Hakkımda

Fotoğrafım
Hayatı yaşanması gerektiği gibi yaşayan; aynı zamanda insan olmanın gerekliliklerini yerine getirebildiğini düşünen biri. Gülümseme ise hiçbir durumda yüzünden eksik etmediği bir davranışı. Mucizeleri bekleyen değil, onların peşinden koşan; mutluluğu ve huzuru yakalamak için elinden gelen her şeyi yapan aynı kişi.

19 Nisan 2011 Salı

Silkelenme Zamanı Gelmedi Mi?

İnsanları, olayları ne kadar gözlemliyorsunuz bilmiyorum; ancak bir köşeye geçip davranışları izlediğinizde ya da anlatılanları dinlediğinizde benim gibi düşüneceksiniz gibime geliyor.

Bazı kişiler yaptıkları iyiliklerle, bilgileriyle, kişilikleriyle böbürlenmezken; bazı kişiler sanki her şey onların sayesinde olmuş gibi övünüp duruyor. ‘Küçük dağları ben yarattım’ edasıyla başarılarından bahseden insanlar giderek çoğalmakta sanki. Her güzel şeyde onların katkısı varmış hissini etrafındakilere yaymaya çalışır bir yapıları var. Sanki onlar olmasa o işleri kimse yapamazdı, ortalık toz duman olurdu. Bunun yanı sıra başarısızlıklarından bahsetmek zor gelir çoğu zaman onlara.

Daha net açıklamak için J. Henri Dunant’ ın güzel bir sözünü paylaşmak yerinde olacak: “Öyle horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar.” İşte bahsetmek istediğim kişiler tıpkı bu horozlar gibi. Sanırsınız ki onlar ötmese güneş doğmayacak. Hayır, durum bu şekilde olsa bile bunu ulu orta belli etmek niye? Gözümüze batırmasanız bir şeyleri de, biz fark etsek; zamanı geldiğinde hakkınızı versek.  
Horoz kardeş öterken dikkat et, benden söylemesi. Erken ötersin filan, aman diyeyim. Hemen belirteyim, bu yazdıklarım ‘varlığıyla güneşe meydan okuyan daha doğrusu okuduğu sanan’ horozlar için geçerlidir. Yerini ve haddini bilenlere sözüm yok. :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...