Her evde birden fazla bulunur hani, büyüğü küçüğü… Gereksiz görülenler ve atıklar atılır içine. Gerek duyulmaz bir daha açıp bakmaya, poşetiyle birlikte gönderilir evden.
Bazen bir çırpıda çöp olduğu belli olanlar atılır içine, bazen de zaman içinde atmaya kıyılamayıp biriktirilenler. Attın mı bir daha açıp bakmazsın kutuya. Çöp kutusunun içi karıştırılmaz, kural budur.
İnsan hayatında çöp kutularının önemi inkar edilemez. Onlar olmasa evi koku bürür, gereksiz eşyalar yer kaplar. At atabildiğini çöpe, fazlalık yapmasın. Ne kadar atarsan atılacak yeni bir şeyler bulursun ya, orası başka.
Geri dönüşüm olayı var bir de, ona girmeyeceğim. Zira faydasını görüp çöpe kıymet biçeriz. Atmaya kıysak bile hala işe yaradığını düşünebiliriz. Ya da atalım da dönüşsün tekrar kazanım sağlayalım deriz. Boşa gider gitmemesi gerekenler. Geri dönüşüm olayını doğru kavramak lazım, aman dikkat.
Temizlik yapmak her açıdan iyidir. Bunun sağlığı var, misliği var, rahatlığı var, var da var… İlk anda çöp kabul ettiklerini zaten attın kurtuldun, elinin gitmedikleri peki… Biriktir, biriktir nereye kadar? Sen ne kadar insansan evde o kadar ev, at içindekileri arada sırada. Çöp kutuları ne güne duruyor? Dökün içinizdekileri kutulara, boş kalmasınlar!
Yeni bir çöp unsuru muhakkak gelecek. Atmadığınız sürece zararı size olacak. O kalabalığın ucu size dokunacak. En iyisi mi atın gitsin. Kendinizi rahat hissedin en azından.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder